moliūgų sėklos
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Sėklos tamsiai žalios, didelės, be luobelės, labai skanios, vertinamos dėl didelio cinko kiekio jose.Jos taip pat turtingos organinėmis rūgštimis ir žarnyno veiklą gerinančia ląsteliena.
Vartojimas: tai gardus ir sveikas užkandis, puikus sriubų, salotų ir kepinių pagardas. Sėklos valgomos žalios, jas galima skrudinti ar naudoti kaip prieskonius.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 2475 kJ/591 kcal; riebalai - 49,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 8,50 g; angliavandeniai - 8,20 g, iš kurių cukrų - 1,30 g; baltymai - 29,80 g, druska - 0,02 g.